Neem contact op
Neem contact op
Voor dringende vragen is er een directe hulplijn
+31 88 - 430 01 00
Meer informatie ontvangen? Mail naar
info@naris-riskacademy.nl

Training risicomanagement voor woningcorporaties

Expertise gebied Risicomanagement
Niveau Specialties
Duur van de cursus 2 dagen
Opleidingskosten € 1.495,-
 • Gratis annuleren binnen 30 dagen
 • Kleine groepen, begeleid door experts

Training risicomanagement voor woningcorporaties

Als woningcorporatie heb je meer dan ooit inzicht in het risicoprofiel nodig. Je streeft naar meer transparantie, meer bewuste keuzes en in control zijn. Dit is noodzakelijk gezien de belangrijke vraagstukken aangaande:

 • Woningwet
 • WSW Business Risks
 • Duurzaamheidsdoelstellingen

Tijdens deze training risicomanagement voor woningcorporaties komen alle aspecten van risicomanagement aan bod. Je krijgt concrete handvatten hoe je risicomanagement onderdeel kan laten zijn van de besluitvorming. Je leert hoe je risicomanagement tot leven kunt brengen in de hele corporatie. De koppeling van risicomanagement met strategie speelt daarin een belangrijke rol. Cases uit de corporatiepraktijk vormen de basis voor deze training, zodat deze direct toepasbaar is op jouw organisatie. Om de aansluiting op jouw eigen praktijk verder te optimaliseren volgt er na afloop van de training nog een 1 op 1 gesprek over de voortgang en de toepassingen in jouw corporatie.

De leerdoelen:

Na afloop van de training heb je de volgende leerdoelen behaald:

 • Kennis van vernieuwde risicomanagement standaarden zoals COSO ERM 2017 en ISO 31000
 • Je hebt de handvatten om risicomanagement naar een hoger niveau te tillen in de corporatie
 • Je weet hoe je de risicodialoog voert en levendig houdt
 • Koppelen risicomanagement aan prestatiemanagement
 • hoe je de WSW Business Risks koppelt aan je eigen risicoprofiel

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1: Risicomanagement proces: doel, inventarisatie & analyse

We bespreken de eerste dag de uitdagingen waar woningcorporaties vandaag de dag mee kampen. We maken samen de vertaalslag naar risicomanagement. Hoe kun je als corporatie goed voorbereiden op de uitdagingen en bijbehorende risico’s? Je gaat hands on aan de slag met de stappen binnen het risicomanagement proces:

 • Risico’s definiëren, inventariseren en classificeren.
 • Waar liggen kansen?
 • Wat is de risk appetite van jouw organisatie?

Dag 2: Prestatiemanagement & implementatie

Deze dag staat in het teken van het koppelen van risicomanagement aan prestatiemanagement en het concreet implementeren hiervan.

 • Hoe zorg je dat risicomanagement bijdraagt aan het behalen van de strategische doelstellingen van de corporatie?
 • Je gaat vervolgens aan de slag met handvatten voor implementatie. Hierbij houden we rekening met processen, mensen (cultuur) en systemen.
 • Vormgeven risicodialoog

Data:

13 en 20 september 2018 in Midden Nederland

Leden van Aedes krijgen 10% korting.

PE-punten

Deze training biedt het recht op 12 PE-punten.

12

Risicomanagement woningcorporaties

Waarom risicomanagement voor woningcorporaties?

Woningcorporaties hebben een centrale rol binnen de huisvestingssector in Nederland. Het is een sector die aan voortdurende veranderingen en onzekerheden onderhevig is. Een van de belangrijkste veranderingen in de sector is de invoering van de Woningwet in 2015, waardoor woningcorporaties genoodzaakt zijn zich te concentreren op hun kerntaak: sociale verhuur. Alternatieve vormen van vastgoedexploitatie zijn hierdoor nauwelijks mogelijk.

Kortom, de sector staat onder druk en gaat er iets mis, dan wordt de situatie al snel groot uitgemeten in de media. Overheden, toezichthouders en andere belanghebbenden verlangen daarom dat woningcorporaties risico’s op een effectieve en transparante wijze beheersen en daar verantwoording over afleggen. Maar hoe houd je als woningcorporatie de controle, hoe blijf je transparant, hoe maak je bewuste keuzes? En waar liggen kansen en welke risico’s horen daarbij? Tijdens de training Risicomanagement voor Woningcorporaties gaan we samen met jou aan de slag met deze vraagstukken.

Inhoud training risicomanagement voor woningcorporaties

Tijdens de tweedaagse training Risicomanagement voor Woningcorporaties gaan we in op alle aspecten van het risicomanagementproces die van toepassing zijn binnen de huisvestingssector. We besteden aandacht aan de theorie, maar ook aan het praktisch implementeren van goed risicomanagement binnen de eigen organisatie. Goed risicomanagement leidt uiteindelijk tot meer zekerheid omtrent het behalen van doelen, efficiëntie en effectiviteit, gemotiveerde medewerkers en een grotere klanttevredenheid. Kortom, een bijzonder waardevolle training voor iedereen die zich binnen een woningcorporatie bezig houdt met risicomanagement.

Studiebelasting

De training heeft een gemiddelde groepsgrootte van 13 deelnemers. Op de contacturen na is geen sprake van extra studiebelasting. Je ontvangt de studiematerialen tijdens of na de cursusdag en aan het einde van de training krijg je een certificaat als bewijs van deelname.

Data:

13 en 20 september 2018 in Midden Nederland

Leden van Aedes krijgen 10% korting.

Woningcorporaties risicomanagement

Waarom Naris Risk Academy?

Uniek aan onze training risicomanagement is dat deze speciaal ontwikkeld is voor woningcorporaties. De deelnemers herkennen zich in elkaar, worden actief gevraagd ervaringen te delen en vormen een wederzijdse spiegel om effectief van te leren. Onze inspirerende docenten zijn experts op gebied van risicomanagement binnen de woningcorporatiesector. Ze beschikken over ruime praktijkervaring en zijn daardoor in staat risicomanagement voor jou praktisch en hanteerbaar te maken. Korte tijd de training ga je individueel in gesprek met een adviseur om de voortgang te bespreken. En ook na afronding van de training kun je altijd terecht bij onze docenten als je nog vragen hebt. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Toon meer informatie

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Je bent werkzaam binnen de woningcorporatie sector en je hebt een coördinerende of initiërende rol m.b.t risicomanagement. Je wilt jouw kennis over risicomanagement vergroten en hier actief mee aan de slag gaan binnen jouw woningcorporatie.

Incompany training risicomanagement voor woningcorporaties

Heerst er binnen jouw woningcorporatie een specifieke leerbehoefte? Kies dan voor een incompay training risicomanagement die helemaal aansluit bij de de wensen van jouw organisatie. Kijk voor meer informatie op onze incompany pagina.

Docent Annette van Driel geeft alvast enkele tips... Lees meer

Contact met onze programma manager

Robert 't Hart
T: +31 88 430 01 00
M: info@naris-riskacademy.nl

Wanneer wordt deze training gegeven?

Startdatum:13 september 2018
Tijd:09:30 - 16:30
Plaats: Midden Nederland
Deelname:Inschrijven | Optie
 
Startdatum:13 september 2018
Tijd:09:30 - 16:30
Plaats: Midden Nederland - ik ben Aedes lid
Deelname:Inschrijven | Optie
 

Gericht op de praktijk

"Prettig ontspannen sfeer met een goede heldere toelichting door de trainer gericht op de praktijk."

Praktische koppeling met onze eigen stukken

"Theorie en praktijk van risicomanagement werden aan onze eigen stukken gekoppeld, wat uiteindelijk heeft geleid tot een nieuwe strategie met betrekking tot ons risicomanagement."

Levendige manier van presenteren

"Een onderwerp als risicomanagement kan als snel saai worden, maar deze docenten wisten het op een levendige manier te presenteren!"

De trainers waren inhoudelijk bijzonder sterk

"Het zijn professionals die een achtergrond hebben in de praktijk. Daardoor konden zij hun presentatie inkleuren met sprekende voorbeelden."

Ik heb er heel veel aan gehad

"Tijdens de training werden concrete modellen gebruikt die zeer toepasbaar waren op de praktijk van de deelnemers. Ik heb er in ieder geval heel veel aan gehad. Iedereen kon met het eigen bedrijfsplan aan de slag."

Opleiding details

Expertise gebied
Risicomanagement
Niveau
Specialties
Duur van de cursus
2 dagen
Opleidingskosten
€ 1.495,-

Inschrijven