Neem contact op
Neem contact op
Voor dringende vragen is er een directe hulplijn
+31 88 - 430 01 00
Meer informatie ontvangen? Mail naar
info@naris-riskacademy.nl

Training Governance, Risk & Compliance

Expertise gebied Risicomanagement
Niveau Advanced
Duur van de cursus 4 dagen
Opleidingskosten € 2.475,-
 • Gratis annuleren binnen 30 dagen
 • Kleine groepen, begeleid door experts

Training Governance, Risk & Compliance

Governance, Risk & Compliance (GRC) is een breed begrip. Uiteindelijk staat het voor effectief en efficiënt doelen bereiken in het licht van risico’s en onzekerheden. Maar hoe geef je het vorm binnen jouw organisatie? Veel organisaties worstelen hiermee. Tijdens de training Governance, Risicomanagement en Compliance geven we vorm aan deze begrippen, laten we zien hoe ze elkaar kunnen versterken en uiteindelijk hoe ze de organisatie kunnen dienen.

Dag 1: Good Governance

 • We zoomen in op het ‘governance universum’ van organisaties.
 • Wat houdt goed bestuur in? Wat zijn de verschillende rollen en verantwoordelijkheden, hoe verlopen beslissingsprocessen, hoe blijf je integer en wat is goed voorbeeldgedrag?
 • Belangrijke onderwerpen zijn relatie tussen macht, wet, mensen en organisatie. Tevens wordt ingegaan op het three-lines-of-defense model.

Gastspreker Jan van der Moolen, oud toezichthouder woningcorporaties, vertelt over zijn ervaringen en de dilemma’s waar hij mee te maken heeft gehad.

Dag 2: Risicomanagement

 • Je leert inzicht te krijgen in de risico’s die voor jouw organisatie van belang zijn. Welke risico’s zijn reëel, wat als het ergste gebeurt? Hoe beheers je risico’s?
 • Je krijgt inzicht in hoe je gericht sturing/advies geeft over risicomanagement. Hoe ga je het risico dialoog aan? Hoe leg je verantwoording af?

Dag 3: Compliance

 • We gaan in op de onderwerpen ethiek, fraude, data, privacy, etc.
 • Hoe navigeer je in het landschap van compliance? Hoe voldoe je aan alle wet- en regelgeving en hoe controleer je dat? Kun je eigenlijk wel 100% compliant zijn? Hoe vind je balans tussen wet- en regelgeving en ethiek?

Dag 4: Integratie Governance, Risk & Compliance

 • Tijdens de slotdag komen de drie elementen samen. Hoe zet je een goed en geïntegreerd Governance, Risk & Compliance framework neer? Wat zijn de eerste stappen die je nu moet nemen? Hoe ga je de GRC dialoog aan?
 • Je gaat aan de slag met een praktijkcase waarin de drie elementen samenkomen.

Data
Er is nog geen training gepland voor 2018. Indien je interesse hebt in het volgen van deze training, neem dan contact op met Ingeborg Schrijver, via i.schrijver@naris-riskacademy.nl of 088-4300100.

 

Governance, Risk & Compliance

Verantwoord ondernemen

Als publieke organisatie sta je vaak onder grote druk om transparant en verantwoord te ondernemen. Je wordt geconfronteerd met steeds strengere wet- en regelgeving en de vraag naar beter toezicht en goede risicobeheersing neemt toe. Regelmatig staan de nieuwsberichten vol over frauderende bestuursleden, boekhoudschandalen, onethische uitspraken en privacygevoelige informatie die zomaar op straat ligt. Een schandaal heeft grote invloed op het imago van jouw organisatie en het behalen van doelstellingen. Het aantrekken van investeerders wordt moeilijker, ervaren werknemers dienen hun ontslag in of je betaalt hoge boetes voor het overtreden van de regels. Hoe voorkom je dat je als organisatie in dit soort situaties terecht komt? Hoe houd je overzicht en hoe blijf je in control?

Integratie tussen Governance, Risk & Compliance

Voor verantwoord en succesvol ondernemen is het essentieel om de thema’s Governance, Risk & Compliance (GRC) geïntegreerd op te pakken. Deze drie onderwerpen staan tegenwoordig dan ook standaard op de agenda van zowel profit als non-profit organisaties. In de praktijk blijkt echter dat de thema’s vaak los opgepakt worden binnen organisaties. Hoe integreer je deze thema’s? Hoe bestuur je een organisatie op een goede en verantwoorde manier, waarbij tegelijkertijd risico’s beheerst worden en voldaan wordt aan de wet- en regelgeving?

Tijdens de training Governance, Risk & Compliance gaan we samen met jou aan de slag met deze vraagstukken.

Inhoud training

In de vierdaagse training Governance, Risk & Compliance nemen we jou mee op reis door het GRC landschap. Je krijgt zowel de theorie voorgeschoteld, maar gaat ook in gesprek met ervaringsdeskundigen. Zo deelt Jan van der Moolen, voormalig directeur Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV) en extern toezichthouder op woningcorporaties, zijn ervaringen als externe toezichthouder in een roerige tijd. Je gaat eerst aan de slag met de individuele thema’s en leert daarna hoe je de thema’s succesvol integreert. Door de thema’s te organiseren in een gezamenlijk framework geef je de buitenwereld het vertrouwen dat je in control en betrouwbaar bent. Kortom, een inspirerende en waardevolle training.

Deze risk management training heeft een gemiddelde groepsgrootte van 10-13 deelnemers. Tussen de blokken door is sprake van een studiebelasting van ongeveer 4 uur. Aan het eind van de training krijg je een certificaat toegestuurd als bewijs van deelname. Meer over de inhoud van de training lees je onder programma.

Data
Er is nog geen training gepland voor 2018. Indien je interesse hebt in het volgen van deze training, neem dan contact op met Ingeborg Schrijver, via i.schrijver@naris-riskacademy.nl of 088-4300100.

Het is mogelijk hotel bij te boeken voor de tussenliggende dagen. De prijs van de training Governance, Risk & Compliance incl. twee overnachtingen is €2.775,-.

Waarom kiezen voor Naris Risk Academy?

Naris Risk Academy is de expert op gebied van risicomanagement en alles wat daarmee te maken heeft. Al ruim 15 jaar werken we met ervaren docenten die vol enthousiaste met jou aan de slag gaan. Kerndocent van deze training is drs. Remko Renes RA, o.a. eigen ondernemer en docent aan Nyenrode Business Universiteit. De training Governance, Risk & Compliance is praktijkgericht en je gaat dan ook aan de slag met uitdagingen die spelen binnen jouw organisatie. En dankzij een gevarieerde deelnemersgroep is er ook veel ruimte om te leren van ervaringen van anderen. Meer weten over de training Governance, Risk & Compliance? Neem dan vooral contact op met het programmamanagement via info@naris-riskacademy.nl 

Toon meer informatie

PE-punten

Deze training biedt het recht op 26 PE-punten.

26

Download geheel vrijblijvend de digitale brochure en bekijk de kenmerken van deze training:

Voor wie is deze training bedoeld?

 • Je werkt als controller, risk manager, (project) manager, projectleider of hebt een andere leidinggevende functie in een bedrijfskundige context;
 • Je wilt je graag bezig houden met controle aspecten binnen de organisatie en wilt weten op welke wijze je invloed kunt uitoefenen;Je bent werkzaam op medior of senior level;
 • Je hebt minimaal HBO denkniveau.

Meer informatie of advies op maat? Neem dan contact op met Ingeborg Schrijver via info@naris-riskacademy.nl of via de chat onderaan deze pagina.

Incompany training Governance, Risk & Compliance

Heerst er binnen jouw organisatie een specifieke opleidingsbehoefte op gebied van Governance, Risk & Compliance? Kies dan voor een incompay training risk management die perfect aansluit bij de leerdoelen van jouw organisatie.

Kijk voor meer informatie op onze incompany pagina.

Docent Remko Renes RA geeft alvast enkele tips... Lees meer

Contact met onze programma manager

Robert 't Hart
T: +31 88 430 01 00
M: info@naris-riskacademy.nl

Wanneer wordt deze training gegeven?

Startdatum:2018
Tijd: 9.30
Plaats: Utrecht e.o.
Deelname:Inschrijven | Optie
 

Gericht op de praktijk

"Prettig ontspannen sfeer met een goede heldere toelichting door de trainer gericht op de praktijk."

Praktische koppeling met onze eigen stukken

"Theorie en praktijk van risicomanagement werden aan onze eigen stukken gekoppeld, wat uiteindelijk heeft geleid tot een nieuwe strategie met betrekking tot ons risicomanagement."

Levendige manier van presenteren

"Een onderwerp als risicomanagement kan als snel saai worden, maar deze docenten wisten het op een levendige manier te presenteren!"

De trainers waren inhoudelijk bijzonder sterk

"Het zijn professionals die een achtergrond hebben in de praktijk. Daardoor konden zij hun presentatie inkleuren met sprekende voorbeelden."

Ik heb er heel veel aan gehad

"Tijdens de training werden concrete modellen gebruikt die zeer toepasbaar waren op de praktijk van de deelnemers. Ik heb er in ieder geval heel veel aan gehad. Iedereen kon met het eigen bedrijfsplan aan de slag."

Opleiding details

Expertise gebied
Risicomanagement
Niveau
Advanced
Duur van de cursus
4 dagen
Opleidingskosten
€ 2.475,-

Inschrijven