Neem contact op
Neem contact op
Voor dringende vragen is er een directe hulplijn
+31 88 - 430 01 00
Meer informatie ontvangen? Mail naar
info@naris-riskacademy.nl

Naris Risk Academy

Oprichting van Naris Risk Academy

Naris Risk Academy is een dochterbedrijf van Naris. Naris helpt organisaties risico’s en kansen te zien en strategie te realiseren en levert zo een bijdrage aan de professionalisering van Governance, Risk & Compliance in Nederland. Vanuit de behoefte om organisaties pragmatisch verder te helpen met risicomanagement heeft Naris samen met de Universiteit Twente de Master Risicomanagement ontwikkeld. Na het volledige overdragen van deze master opleiding aan de Universiteit van Twente, is in 2006 de Risicomanagement Academie opgericht. Sinds 2016 dragen we de naam Naris Risk Academy. We bieden hoogwaardige en praktijkgerichte risicomanagement trainingen aan op verschillende niveaus en voor diverse doelgroepen.

Ambitie & doel

De ambitie van Naris Risk Academy is om de beste Governance, Risk & Compliance (GRC) academie van Nederland te worden. Ons doel is individuen en organisaties te helpen richting te geven aan hun GRC activiteiten door op pragmatische wijze kennis te delen en vaardigheden te trainen. We streven ernaar een optimale balans te vinden tussen mensen, processen en systemen.

  • Mensen: Risicocultuur- en perceptie binnen een organisatie: hoe wordt omgegaan met risico’s, kansen en fouten?
  • Proces: De juiste volgorde van acties en gesprekken om de juiste informatie te ontvangen en hier op de juiste manier over te rapporteren;
  • Systeem: Modellen en middelen om het proces en de mensen te stroomlijnen of zaken vast te leggen.

Naris Risk Academy

Doelgroep

Onze trainingen zijn bedoeld voor iedereen met risicomanagement in zijn of haar werkportefeuille. Het maakt niet uit of je net komt kijken in de wereld van risicomanagement of al jaren ervaring hebt binnen het vakgebied. Op elk niveau en voor elke doelgroep is er een training die je een stap verder brengt met het initiëren, implementeren of monitoren van risicomanagement binnen jouw organisatie.

Onze visie

Veel risicomanagement opleidingen hebben vooral een theoretische inslag, maar bij Naris Risk Academy vinden we een theorie of model meer als leidraad of als middel om een gesprek op gang te krijgen. Theorie is leuk, maar het gaat er uiteindelijk om wat je er in de praktijk mee kunt. We kiezen daarom ook heel bewust voor een praktijkgerichte focus.

De trainingen van Naris Risk Academy typeren zich door een hands-on mentaliteit. We stimuleren deelnemers zelf de interactie met elkaar en de trainer op te zoeken. Wij worden blij als de deelnemers zelf antwoorden vinden door de juiste vragen te stellen. Onze overtuiging is dat je hier veel meer van leert, dan wanneer een trainer de antwoorden voorschotelt.

Tijdens de trainingen proberen we altijd de juiste setting te creëren. We kiezen daarom graag voor inspirerende locaties & flexibele tafelopstellingen.

Ons aanbod risico managent trainingen


Open trainingen

Onze open risk management trainingen zijn bedoeld voor deelnemers met verschillende achtergronden. Inschrijving geschiedt op individuele basis. Voordeel van een open training is dat door de diversiteit aan achtergronden, elke deelnemer geïnspireerd raakt door ervaringen en adviezen van anderen. Na deze training kan iedere deelnemer binnen zijn of haar eigen organisatie aan de slag met de leerstof.

Incompany trainingen
Incompany trainingen zijn een exclusieve versie van een van de open trainingen, toegespitst op de leerbehoeften van jouw organisatie. De incompany trainingen zijn mogelijk vanaf 6 deelnemers. Meer informatie vind je op onze incompany pagina.

Docenten Naris Risk Academy

Onze docenten zijn ervaren in zowel het vakgebied als het trainen. Zij staan altijd met één voet in de praktijk en één voet in de theorie en verbinden deze training met interactieve werkvormen. De docenten zijn o.a. gelieerd aan verschillende universiteiten, hogescholen en andere beroepsonderwijsinstellingen. Van ervaren docenten leer je theorie en krijg je handvatten deze succesvol in te zetten in de praktijk. Onze trainers staan met één voet in de theorie, en één voet in de praktijk.

Erkende kwaliteit

Naris Risk Academy staat ingeschreven bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. In het CRKBO Register staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.
Naris Risk Academy is een erkende PE instelling voor openbare, interne en de overheidsaccountants.
Cedeo fungeert als strikt onafhankelijke certificerende instantie voor aanbieders van opleidingen, cursussen, trainingen en andere HR-diensten. Zij certificeert op basis van periodiek klanttevredenheidsonderzoek met een positieve afsluiting.